Otroške predstave Centra Brihte imajo avtorsko in poučno vsebino, polne so humorja, obogatene s glasbo, plesom ter vrednotami, ki gradijo življenje. Obiskujemo vrtce, šole, podjetja in festivale. Naše predstave so primerne tudi za popestritev rojstnodnevnih zabav ali druge priložnosti. Povsod kjer želite vaš dogodek popestriti z zabavo.

Brihta ima stojnico limonade. Žalostno gleda mimoidoče. Pristopi navihana Mia, ki jo pouči o čudežu nasmeha na obrazu. Skupaj se odpravita na zabavne dogodivščine, da skupaj poiščeta Brihti novo prijateljico. Predstava ima poučno vsebino, saj v njej spoznamo, da pri prijateljih ni pomemben zunanji izgled, temveč iskrenost, prijaznost in dobrosrčnost.

Najljubši letni čas skoraj vsakega otroka je poletje. Čas počitnic, čas počitka in čas neskončnih avantur, najpogosteje povezanih z morjem. Brihta in njena prijateljica se nekega jesenskega dne spomnita na poletje. Ker si želita odhod na morje podoživeti, se odločita za igro, ki bo obudila njune morske dogodivščine. Tako smo priča pravemu potovanju v času, saj nas punci popeljeta na plažo, kjer je zrak vroč, morje pa prijetno toplo. S seboj seveda vzameta tudi dva velika kovčka, ki sta prepolna različnih predmetov, ki jih nujno ali pa ne tako zelo nujno potrebujemo na plaži. In dogodivščina, polna smeha in poučnih nasvetov, se lahko prične.